DARÁZSIRTÁS

MAXIMÁLIS HATÉKONYSÁGGAL
Darázsirtás Csobánka

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

ADJA MEG NEVÉT ÉS TELEFONSZÁMÁT.
AMINT LEHET FELVESSZÜK ÖNNEL A KAPCSOLATOT!

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

ADJA MEG NEVÉT ÉS TELEFONSZÁMÁT.
AMINT LEHET FELVESSZÜK ÖNNEL A KAPCSOLATOT!

Darázsirtás Csobánka

Figyelem! A darázsirtás veszélyes! Mindig bízza szakemberre!

Sürgős esetben SOS darázsirtás akár hétvégén, szombat és vasárnap is!

DARÁZSIRTÁS MEGRENDELÉSÉNEK MENETE

KAPCSOLATFELVÉTEL

Telefonáljon, vagy kérjen visszahívást űrlapunk segítségével. Ajánlatkérő lapunk kitöltésével online is tájékozódhat.

IDŐPONT EGYEZTETÉS

Miután elfogadta ajánlatunkat, időpontot egyeztetünk a darázsirtás gyors, és professzionális, diszkrét elvégzésére.

MUNKAVÉGZÉS

Darázsirtás? Megoldva! Gyorsan és diszkréten érkezünk. Munkánkat szakszerűen végezzük amire garanciát is vállalunk!

GARANCIA

Darázsirtás után sem hagyjuk magára! Minden munkánkra garanciát vállalunk, amiről a megrendelés során tájékoztatjuk.

DARÁZSIRTÁS INFORMÁCIÓ

A Darázsirtás szakértelmet, megfelelő eszközöket és védőfelszerelést igényel!
Fontos a megfelelő irtási módszer kiválasztása valamint a munka szakszerű elvégzése.

Az általunk elvégzett munkára minden esetben garanciát vállalunk! Munkavégzés során a biztonsági utasításokat szigorúan betartjuk,
így az általunk felhasznált irtószer nem jelent veszélyt az emberekre és háziállatokra!
A megfelelő irtási módszereket legtöbbször csak a helyszínen tudjuk kiválasztani.
Az alkalmazott irtási módszerekről bővebben telefonon vagy írásban tudunk szolgálni.
A garancia feltételeiről bővebben telefonon, vagy a helyszínen, kollégánktól érdeklődhet!

MENNYIBE KERÜL A DARÁZSIRTÁS?

Amennyiben a darázsirtás árára kíváncsi kéjük vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy tekintse meg árlistánkat!

BANKKÁRTYÁT IS ELFOGADUNK!

bankkártyás fizetés

Darázsirtás Csobánka

1. MIT KELL TUDNI A DARAZSAKRÓL?

A darázscsípés az arcon, szájban és a torokban életveszélyes lehet még azok számára is akik nem allergiásak a darazsak csípésére. Ezért darázsirtásnál fontos minden esetben darázsirtó szakember segítéségét igénybe venni aki a megfelelő technológiával és védőfelszereléssel végzi a darázsirtást. Fontos figyelembe venni azt is, hogy nem minden darázsfaj veszélyes és kártékony, de hazánkban előforduló darazsak nagy része, az egészségügyi kártevők csoportjába tartozik. Az ember környezetébe sajnos legtöbbször, fészküket agresszívan védő, sokszor ok nélkül támadó, veszélyesnek ítélt darazsak költöznek be. Félelmet legtöbbünknél a "darázscsípés" kellemetlen érzése vált ki. Fontos tudni, hogy a darazsak nem csípnek, hanem szúrnak a potrohuk végén található fullánkkal. Sok esetben előfordul, hogy a darazsak támadáskor megragadják, esetleg szájszervükkel "megharapják" az ember bőrét, mivel így nagyobb erőt tudnak kifejteni a szúráshoz. Környezetünkben legtöbbször a lódarázs, kecskedarázs, német darázs, vagy papírdarázs fordul meg. Méretük az 1cm-től akár 4-5 cm-ig is terjedhet. Rendszerint sárga-fekete mintázat található rajtuk. A darázsfészek mérete az apró pingponglabda nagyságútól akár embernagyságúra is nőhet. Barátságos fajok közzé tartoznak többek között az óriás tőrösdarazsak, a poszméhek valamint a házi méhek. Ezen fajok irtása tilos.

darazs

DARAZSAK

 • Egészségügyi kártevők
 • Méretük 1cm-1,5cm (a királynő akár 2cm is lehet)
 • Színe élénk sárga-fekete csíkos
 • Felépítése megyúlt darázsderék, szőrtelen
 • A méhekkel ellentétben többször szúrhatnak
 • A darázscsalád fajtától függően 6000-15000 egyedből is állhat
 • Nappal aktívak
 • Rovarokkal, cukros és fehérjében gazdag ételekkel, például desszertekkel, édes italokkal és hússal és döghússal táplálkoznak.

Háziméh, Apis mellifera

MÉHEK

 • Védett rovarok
 • Méretük 1cm-1,5cm (a királynő akár 2cm is lehet)
 • Színe barnás sárga-fekete csíkos
 • Felépítése zömök és enyhén szőrös
 • A méhek csak egyszer tudnak szúrni és szúrás után elpusztulnak
 • Egy méhcsalád akár 60000 egyedből is állhat
 • Nappal aktívak
 • Növényi nedvekkel és virágporral táplálkoznak

slodarazs

LÓDARAZSAK

 • Egészségügyi kártevők
 • Méretük 2cm-2,8cm (a királynő akár 3,5cm is lehet)
 • Színe sárga-fekete csíkos
 • Felépítése megyúlt darázsderék, szőrtelen
 • A méhekkel ellentétben többször szúrhatnak, szúrásuk fájdalmas
 • A darázscsalád 400-700 egyedből is állhat
 • Éjjel-Nappal aktívak
 • Más rovarokkal és növényi nedvekkel táplálkoznak.

2. HOL TALÁLOM MEG A DARÁZSFÉSZKET?

A darazsak megfigyeléshez a hajnali, vagy a kora esti időpont a legalkalmasabb. Ilyenkor lehet a legtöbb közlekedő darázsra számítani, és pontosan azonosítani a fészek bejáratát. Darázsirtásnál, legfontosabb a darázsfészek helyének pontos beazonosítása. Ezt sajnos legtöbbször csak a megrendelő tudja megtenni. Egyrészt a terepviszonyokat jó esteben a megrendelő ismeri a legjobban, másrészt neki van lehetősége arra, hogy bármilyen napszakban, hosszú időn keresztül figyelje a darazsak közlekedését. Irtás szempontjából két darázsfészek típust különböztetünk meg. Vannak rejtett és látható fészkek.
Rejtett fészeknek nevezzük azt, amikor csak a fészek bejárata látható és magához a fészekhez egyáltalán nem, vagy csak bontással férhetünk hozzá. Ez lehet egy lyuk, rés vagy repedés, egy törött vagy elcsúszott cserép amin keresztül a fészekbe ki és be közlekednek. Látható fészek esetén viszont látszik maga a fészek és annak felépítése. A fészek lehet burkolt mikor papírszerű anyaggal leburkolják a "sejteket", vagy lehet nyitott, amikor látszanak a darazsak és a “sejtek” is.
A darazsak szinte bárhová akár padlástérbe, cserép alá, postaládába, széldeszka mögé, házak szigetelésbe, de akár a földbe is fészkelhetnek. Rejtett fészkeknél kivétel nélkül érdemes szakember segítségét igénybe venni. Egyes darázsfajok már a darázsfészekhez való közeledést is támadásnak veszik, ezért minden esetben óvatosan, kellő odafigyeléssel közelítsük meg a fészkeket.

KÉRJEN RÉSZLETES ÁRAJÁNLATOT!

AMENNYIBEN ONLINE SZERETNE ÁRAJÁNLATOT, TANÁCSOT KÉRNI KÉRJÜK TÖLTSE KI ÉS KÜLDJE EL AJÁNLATKÉRŐ LAPUNKAT!

3. MIÉRT KELL MEGSZABADULNI A DARAZSAKTÓL?

Ha az ember életterének közelében darázsfészek található, mérlegelni kell, hogy az nem jelent-e veszélyt ránk vagy másra nézve. Főleg kisgyermekek és a darázscsípésre allergiásoknak érintettsége esetén tanácsos darázsirtó szakember segítségével kezelni a problémát.
A darázscsípés az arcon, szájban és a torokban életveszélyes lehet még azok számára is akik nem allergiásak a darazsak csípésére. Minden csípés egészségügyi kockázatot jelent az allergiában szenvedők számára! Nem csak az ember egészségére jelentenek veszélyt, hanem esetenként akár komoly gazdasági, anyagi károkat is okozhatnak. Az előbbiekben felsorolt indokok egyértelművé teszik, hogy a darazsak nagy része egészségügyi kártevőnek minősül. Irtásuk egészségügyi és járványügyi szempontból is fontos. Fontos figyelembe venni, hogy nem minden darázsfaj veszélyes vagy kártékony, de a hazánkban előforduló darazsak nagy része, az egészségügyi kártevők csoportjába tartozik.

lódarázs

4. MIÉRT NEM TUDOM MAGAM ELTÁVOLÍTANI A DARÁZSFÉSZKET?

Ha darázsfészket fedezünk fel, tanácsos nyugodtnak maradni, és semmiféle hektikus mozdulatot nem végezni. A fészektől próbálja távol tartani házi kedvenceit, és gyermekeit.

Rejtett darázsfészek esetén a fészek bejáratának szűkössége és elérhetetlensége miatt a hagyományos darázsirtó sprayk nem hatásosak. Ezeket a boltban kapható irtószereket nem lehet hatékonyan bejuttatni a darázsfészekig. A céltalanul használt aeroszolok megzavarják a darazsak normál életvitelét, és agresszívan lépnek fel az arra tévedőkkel szemben.

Látható, kisebb darázsfészkek esetén sem célszerű házilag próbálkozni a darazsak irtásával. Legtöbb esetben nem tartózkodik az összes darázs a fészekben, így mindig lesz olyan példány amelyik nem találkozik irtószerrel. Látható fészeknél is elmondható, hogy ne fújjon a fészekre rovarirtószert, mert az növeli a darazsak agresszivitását! Az ilyen fészkeket leverni nem szerencsés dolog. A levert fészket kereső nem ritkán 100-200 darázs támadásra készen fog körözni a levegőben, addig amíg a fészküket újjá nem építik a régi helyére vagy annak közvetlen közelében.

5. HOGYAN MŰKÖDIK A PROFESSZIONÁLIS DARÁZSIRTÁS?

Professzionális darázsirtás során legfontosabb a védőfelszerelés, a szakmai tapasztalat és a professzionális eszközök megléte. Ezek és az évek alatt megszerzett szakmai rutin biztosítja, hogy a darázsirtás az első alkalom után sikeres és végleges legyen, amire bátran tudunk garanciát vállalni.

Rejtett darázsfészek esetén a fészek bejáratának szűkössége és elérhetetlensége miatt a hagyományos darázsirtó sprayk nem hatásosak. Ilyen esetben nagy nyomású porozógép vagy nagy nyomású darázsirtó habot kijuttató eszközöket veszünk igénybe. Tapasztalt kollégánk pontosan annyi irtószert juttat ki, a megfelelő helyekre amennyi biztos hatást fejt ki. Az irtószer mennyisége is fontos, hiszen a túl kevés és a túl sok kijutatott anyag sem vezet eredményre.

Látható, kisebb darázsfészkek esetén szintén az előbb említett módszerek közül választunk. Előfordulhat még, hogy foglalkozás szerű felhasználásra szánt darázsirtó aeroszolokat és habokat használunk célunk eléréséhez.

VIGYÁZAT!
Ne közelítse meg a fészket, és ne fújjon a fészekre rovarirtószert, mivel az növeli a darazsak agresszivitását! Soha ne próbálja meg egyedül eltávolítani a fészket valamilyen tárggyal. A darazsak ösztönösen védekeznek és támadásnak veszik a próbálkozást. A méhekkel ellentétben a darázs többször is megszúrhat. Több darázs együttes támadása életveszélyes lehet, különösen az allergiások számára!

6. HOGYAN RENDELHETEM MEG A DARÁZSIRTÁST?

KAPCSOLATFELVÉTEL

Telefonáljon, vagy kérjen visszahívást űrlapunk segítségével. Ajánlatkérő lapunk kitöltésével online is tájékozódhat.

IDŐPONT EGYEZTETÉS

Miután elfogadta ajánlatunkat, időpontot egyeztetünk a darázsirtás gyors, és professzionális, diszkrét elvégzésére.

MUNKAVÉGZÉS

Darázsirtás? Megoldva! Gyorsan és diszkréten érkezünk. Munkánkat szakszerűen végezzük amire garanciát is vállalunk!

GARANCIA

Darázsirtás után sem hagyjuk magára! Minden munkánkra garanciát vállalunk, amiről a megrendelés során tájékoztatjuk.

7. HOGYAN TARTSAM TÁVOL A DARAZSAKAT?

Előfordulhat, hogy nem találunk darázsfészket a kertben és a ház körül de darazsak mégis minden nap megkeserítik az életünket. Ennek az az oka, hogy a darazsak a fészektől igen nagy területet tesznek meg életben maradásuk érdekében. Előfordulhat hogy a mi kertünkben találnak élelmet, ivóvizet, vagy épp, a mi kerítésünkről vagy házunkról szerzik a fészek építéséhez szükséges faanyagot. Az alábbiakban összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, amiket érdemes megfontolóra vennie a darazsak távoltartásának érdekében.

MIT TEHETEK DARAZSAK ELLEN?

 • A kertben közvetlenül étkezés után takarítsa le az étkezőasztalt.
 • A háztartási szemetet tartsa zárható szemeteskukában.
 • Távolítsa el a korhadt fákat a kertből.
 • Rendszeresen mozgassa a redőnyöket.
 • Ne hagyja nyitva a kertben található dobozokat, kerti szekrényeket és tárolódobozokat.
 • A kezeletlen fa felületeket fesse le vagy fesse újra, ha van a nádszövetet azt próbálja megszüntetni. Ezek mind szükséges anyagok a darázsfészek felépítéséhez. Az üreges oszlopok és csövek végeit zárja le.

MIT TEHETEK A DARÁZSCSÍPÉS ELKERÜLÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN?

 • Tartsa az italokat lezárva, és soha ne igyon anélkül, hogy nem ellenőrizné az italt.
 • Kertészkedéskor ügyeljen arra, hogy ne végezzen hektikus mozdulatokat a repülő rovarokkal szemben.
 • Ne használjon erős illatanyagokat, hajlakkot és testápolót a szabadban.
 • Étkezés után mosson kezet és szájat, különösen gyermekek esetében.
 • A színes ruha viselet vonzhatja a rovarokat. A bő ruha alá könnyeben repülhetnek be a darazsak.
 • A darazsak szeretik az izzadságszagot. Edzés vagy kertészkedés után ügyeljen arra, hogy bőre ne izzadjon túl.

BIZTONSÁG AZ ELSŐ

Dolgozóink szakképzett, szakirányú végzettséggel és több éves tapasztalattal rendelkező személyek. Az általunk használt irtószerek professzionális, csak szakemberek számára elérhető készítmények. Szakszerű felhasználás mellett nem jelentenek veszélyt sem az ön sem környezete egészségére.

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ

Minden esetben odafigyelünk ügyfeleink és saját egészségünk biztonságára. Ezért kollégáink minden esetben viselnek védőmaszkot és folyamatos használjuk a COVID fertőzés ellen ajánlatos módszereket, eszközöket.

KÖZÖSSÉGI OLDALAKON IS AKTÍVAK VAGYUNK!

Darázsirtás Budapesten: Várkerület I. kerület és Pesthidegkút Máriaremete II. kerület és Békásmegyer Óbuda III. kerület és Újpest IV. kerület és Belváros Lipótváros V. kerület és Terézváros VI. kerület és Erzsébetváros VII. kerület és Józsefváros VIII. kerület és Ferencváros IX. kerület és Kőbánya X. kerület és Újbuda XI. kerület és Hegyvidék XII. kerület és Angyalföld XIII. kerület és Zugló XIV. kerület és Rákospalota XV. kerület és Sashalom Cinkota Mátyásföld XVI. kerület és Rákoskert Rákoskeresztúr Rákosliget XVII. kerület és Pestszentimre Pestszenlőrinc XVIII. kerület és Kispest XIX. kerület és Pesterzsébet XX. kerület és Csepel XXI. kerület és Budafok Nagytétény XXII. kerület és Soroksár XXIII. kerület
Darázsirtás Vidéken: Abony és Albertirsa és Alsónémedi és Aszód és Áporka és Bag és Baracska és Bénye és Biatorbágy és Bicske és Budakeszi és Budaörs és Bugyi és Cegléd és Ceglédbercel és Csemő és Csévharaszt és Csobánka és Csomád és Csömör és Csörög és Dabas és Dánszentmiklós és Dány és Délegyháza és Diósd és Domony és Dömsöd és Dunabogdány és Dunaharaszti és Dunakeszi és Dunavarsány és Ecser és Ercsi és Érd és Erdőkertes és Esztergom és Etyek és Farmos és Felcsút és Felsőpakony és Fót és Galgamácsa és Gárdony és Göd és Gomba és Gödöllő és Gyál és Gyömrő és Halásztelek és Hatvan és Herceghalom és Hernád és Iklad és Inárcs és Isaszeg és
Kakucs és Kápolnásnyék és Káva és Kecskemét és Kerepes és Kiskunlacháza és Kismaros és Kisoroszi és Kistarcsa és Kóka és Lajosmizse és Leányfalu és Maglód és Majosháza és Mártonvásár és Mende és Mogyoród és Monor és Monorierdő és Nagykáta és Nagymaros és Nagytarcsa és Nagykőrös és Nyáregyháza és Ócsa és Őrbottyán és Örkény és Pákozd és Pánd és Pécel és Perbál és Péteri és Pilis és Pilisborosjenő és Piliscsaba és Pilisszántó és Pilisszentiván és Pilisvörösvár és Pomáz és Pócsmegyer és Püspökszilágy és Ráckeve és Solymár és Sóskút és Sukoró és Sülysáp és Szada és Százhalombatta és Szentendre és Szentmártonkáta és Szigethalom és Szigetbecse és Szigetszentmárton és Szigetszentmiklós és Sződ és Tahitótfalu és Taksony és Táborfalva és Tárnok és Tápióság és Tápiószecső és Tápióbicske és Tápiószele és Tápiószőlős és Tápiógyörgye és Tápiószentmárton és Tatabánya és Tatárszentgyörgy és Tinnye és Tök és Tököl és Tordas és Újhartyán és Újlengyel és Újszilvás és Üllő és Üröm és Valkó és Vasad és Vác és Vácduka és Váchartyán és Vácrátót és Vácegres és Váckisújfalu és Vácszentlászló és Velence és Vecsés és Verőce és Veresegyház és Visegrád és Zsámbék
footer logo

BANKKÁRTYÁT IS ELFOGADUNK